UGL i Stockholms skärgård

När UGL kom till Sverige
I slutet av 70-talet packade den svenske psykologen Anders Risling sina väskor och gjorde sig redo för ett USA-besök. Risling hade hört talas om den mytomspunna ledarskapsutbildningen UGL, Utveckling av grupp och ledare, som tagits fram i Fort Ord, Texas. Utbildningen togs fram 1978 när den amerikanska armén skulle omforma dess ledarskapsutbildning, idag är den obligatorisk inom det amerikanska försvaret för alla med ledarskapsbefattning.

 

Risling packade ned UGL i sin resväska och for hem med utbildningen till Sverige. UGL implementerades för första gången i Sverige 1981 och har sedan dess varit i ständig utveckling.

 

Teamouts UGL i Stockholms skärgård
Teamout erbjuder idag UGL-utbildning i Stockholms skärgård. Fem lärorika dagar kommer äga rum på Skeviks Gård från 1700-talet. Förutom den pittoreska gården kommer det finnas fridfulla promenadstråk och närproducerad mat för att göra utbildningen så njutbar som möjligt.

”Att träffa andra för mig okända människor och få utvecklas tillsammans samt förmånen att få ha så kunniga och stabila  handledare gör att jag varmt  rekommenderar denna utbildning!”– Carina Cedergren, Socialkontoret Upplands-Bro.

 

De som håller i Teamouts UGL i Stockholm är Ann Falkén och Kenneth Haninge. Ann har en mångårig chefserfarenhet och akademiska studier inom konflikthantering och kriskommunikation. Kenneth är förutom ledarskapsledare också utbildad officer.  Med sina olika men eminenta bakgrunder kompletterar Ann och Kenneth varandra.

 

Tillsammans med övriga deltagare kommer Ann och Kenneth utmana dig i ett sätt för att öka din självkännedom, förståelse för andra och samspelet inom gruppdynamik under Teamouts UGL i Stockholm.

 

Följer Försvarshögskolans krav
Med sin bakgrund från försvaret så är det naturligt att det är Försvarshögskolan som driver krav- och certifieringsfrågor rörande UGL i Sverige. Teamouts UGL i Stockholm når Försvarshögskolans strikta riktlinjer vilket betyder att du möter de krav som finns på vidareutbildning inom UGL.

Tack vare Försvarshögskolans hårda krav har Teamouts UGL i Stockholm tvingats till att lägga ribban högt. Detta har resulterat i att UGL-utbildningen har gett sina deltagare nya insikter om sig själva andra och om gruppdynamik i stort.