Inspirerande kurser och föreläsningar

Variation, nytänk och influenser
Upplev en ny värld och anmäl dig till en av alla de många kurser som studieförbunden tillhandahåller. För många människor är en kurs på ett studieförbund som en dörröppnare till en ny värld. Att studera på ett studieförbund är inte lika kravfyllt som att sitta i den ”riktiga” skolbänken. Du behöver inte klara av några betyg, men om du vill ha ett intyg på att du har genomfört en viss kurs går det utmärkt att få. Det ser även snyggt ut på ett CV.

Mycket mer än bara kurser
Studieförbunden erbjuder allt från teoretisk till praktiska kurser, men även många intressanta föreläsningar. Har du inte möjlighet att delta i en kurs under en hel termin kan du plocka russinen ur kakan och anmäla dig till en eller ett par inspirerade föreläsningar. Studieförbunden har många spännande föreläsare som oftast berättar om samtida ämnen som till exempel mat, kosthållning, hälsa, vardagsekonomi eller inspirerande resor. Vill du utveckla din kreativa sida finns det en mängd olika kurser att tillgå. Kurser i kreativt skrivande är många gånger en skjuts på vägen för dig som har skrivardrömmar och kanske till och med siktar på att bli författare. Många som tycker om att måla, men som låtit sin hobby falla i glömska har fantastiska chanser att återuppta sitt skapande med färg och pensel. Medborgarskolan har ett inspirerande utbud av allehanda målerikurser för både barn och vuxna. Se din drömtavla växa fram när du målar med akvarell, akryl eller olja på någon av de många kurser som finns att välja mellan.

Gröna fingrar
Att odla ”ligger i tiden” och har under senare år vuxit till ett stort intresse hos många. Att odla sina egna grönsaker eller kryddor är oftast inte så svårt, men det finnas alltid tips och tricks på hur du som odlare kan förbättra din odling.  Till exempel kan det handla om hur man får rätta blandningen av jord, vad som passar bäst att odla i de olika väderstrecken och hur man göder sin odling bäst. Skaffa de bästa odlingstipsen från andra trädgårdsintresserade och en kunnig kursledare från någon föreläsning eller kurs som anordnas av de olika studieförbunden. Under rubriken hem och trädgård hos Sensus hittar du tips på kurser som kan inspirera dig till nya trädgårdsprojekt. Ett studieförbund och dess kurser fungerar som en fortbildning och en kort fördjupning inom ett visst område. Under åren har de gett många deltagare aha-upplevelser.

Inspirerande kurser och föreläsningar 2