Härligt kursutbud hos studieförbunden

Hobby och kunskap tillsammans med andra
Att studera på ett studieförbund är stor skillnad mot att läsa ett ämne i skolan eller på universitetet. Här kan du förkovra dig i din hobby, lära dig ett nytt språk eller bli en fena på japansk matlagning. Många studieförbund erbjuder ett brett och varierat sortiment av kurser som hålls både under dagtid och under kvällstid. Fördelen med att teckna sig för en kurs på ett studieförbund är att kurserna hålls en eller två dagar per vecka vilket gör att de sällan krockar med andra plikter i vardagsschemat.

Upplev en ny värld
Har du aldrig tidigare studerat på ett studieförbund har du en värld av möjligheter framför dig. På nätet finns det mycket reklam och tips om trevliga kurser från många av studieförbunden. Kanske har du sett reklamgodis i samband med att studieförbunden har marknadsfört sig och visat upp sitt digra kursutbud? Kika gärna in på Folkuniversitetets hemsida och bli inspirerad av alla trevliga och inspirerande kurser som finns att välja mellan. Har du baskunskaperna i spanska eller tyska och känner att du skulle vilja fräscha upp dina språkkunskaper? Då har du verkligen ett gyllene tillfälle att anmäla dig till någon av alla de språkkurser som finns i hela Sverige. Du som nyss har startat ett företag vet att bokföring både tar tid och kan vara svårt att förstå. Nu har du chansen att på kvällstid eller via en nätbaserad kurs skaffa dig både baskunskaper och fördjupad förståelse för företagsekonomi tack vare studieförbunden runt om i vårt avlånga land. Fotografi är ett ämne som växt enormt de senaste åren tack vare många datorprogram som gör det möjligt att fixa och trixa med bilderna. Bli en fena på att snygga till dina bilder i något av de digitala bildrummen. Anmäl dig till en kurs i bildhantering och lär känna nya fotoverktyg. Studieförbunden använder sig av kunniga lärare som älskar sitt ämne och som kan lära ut både i klassrum och på webbaserade mötesplatser.

Hantverkskonsten
Håll hantverkskonsten vid liv genom att delta i någon av de oändligt många kreativa kurser som finns i olika hantverk. Att slöjda i trä och textil är en stark tradition och en härligt avkopplande hobby för många. Att sy, sticka, brodera eller att göra silversmide tillsammans med andra som brinner för samma hobby är en rik erfarenhet. Hos Studiefrämjandet kan du brodera gobelänger, sy, sticka värmande handledsvärmare och slöjda med många olika sorters material. Återupplev skolslöjdens kreativa timmar och anmäl dig till en kurs i skapande.

Härligt kursutbud hos studieförbunden 2